Tutkimukset osoittavat, että koiran virikkeistäminen sekä aktivoiminen parantavat sen elämänlaatua. Virikkeistämisen idea kumpusi alunperin eläintarhaolosuhteista, joissa pyrittiin tarjoamaan eläintarhoissa eläville eläimille mahdollisuuksia toteuttaa luonnollista käyttäytymistään mahdollisimman laajasti. Jos koirasi ei saa toteuttaa sille luonteenomaista käyttäytymistä, se kokee tilanteen stressaavana ja turhauttavana. Virikkeistämisen onkin todettu jopa auttaneen koiran käytösongelmien poistamisessa! Monesti koiran käyttäytymisongelmien taustalta löytyy nimittäin toteutumatta jäänyt tyydyttämätön ja voimakas tarve käyttäytyä lajinomaisella tavalla. Virikkeistämisen kautta parannat samalla suhdettasi koiraasi päästessäsi syvemmälle koirasi maailmaan ja oppiessasi tulkitsemaan sen käyttäytymistä nykyistä paremmin.

Verkkokauppamme tarjoaa suuren valikoiman sekä koiran aktivoimiseen että virikkeellistämiseen sopivia herkkuja ja välineitä, kuten aivojumppaa tarjoavia aktivointipalloja ja muita –leluja. Kun alat suunnitella koirasi virikkeistämistä, muista aina huomioida koirasi tarpeet ja kyvyt. Voit pohtia esimerkiksi seuraavia kysymyksiä suunnitteluvaiheessa:

– Mitä rotua koirasi on?
– Mitä tarkoitusta varten koirasi rotua on jalostettu?
– Mihin käyttötarkoitukseen koirasi rotua on käytetty alunperin?
– Minkä ikäinen koirasi on?
– Mikä on koirasi sukupuoli?
– Millainen koirasi on persoonaltaan? sekä
– Mitkä ovat koirasi tärkeimpiä tarpeita?

Voit käyttää koirasi virikkeistämiseen esimerkiksi erilaisia puuhaleluja, joihin piilotat koiralle herkkupaloja. Koira joutuu näin käyttämään hoksottimiaan sekä tekemään töitä saadakseen herkkuja. Osa antaa koiralle kaikki ruuat erilaisten virikkeistämistehtävien kautta. Voit käyttää hyväksesi myös muita piiloja, kuten onttoja luita tai kartonkilaatikoita. Muista kuitenkin aina huomioida, että koiralle antamasi lelu on turvallinen!

Luiden tarjoaminen koiran pureskeltavaksi erityisesti tilanteissa, joissa koira syö lähinnä vain pehmeää ruokaa, on eräs virikkeistämisen muoto. Voit lisätä tehtävän haastavuutta vaikkapa ripustamalla luun puuhun siten, että koira saa sen alas tehtyään ensin töitä luun saamisen eteen. Löydät verkkokaupastamme monenlaisia, erikokoisia puruluita, jotka sopivat erinomaisesti koirasi virikkeellistämiseen.

Löydät meiltä myös erilaisia pieniä koiran herkkupaloja, joita voit piilotella ympäri pihaa tai tarhaa. Voit piilotella näitä herkkuja myös vaikkapa puiden oksanhaaroihin tai kaivaa niitä ohuen maakerroksen alle pihalla. Näin koirasi jotuu jäljestämään ja saa mahdollisuuden näin toteuttaa metsästyskäyttäytymistä saadakseen itselleen piilottamasi herkut.

Koiran virikkeistäminen kannattaa ottaa huomioon jopa koiran petipaikan valintaa tehdessäsi! Valitse petipaikka koirasi tarpeiden mukaan; mieti haluaako koirasi levätä piilossa ikäänkuin luolassa vai haluaako se mieluummin pedikseen tarkkailupaikan, josta se voi seurata koko perheen touhuja? Hyvä vaihtoehto on valita koiralle sellainen petimateriaali, jota koira voi järjestellä kuopimalla.

Lisätietoja ja tilaaminen

Voit tilata maksuttoman sähköisen esitteemme, josta löytyy paljon tuotteita koiran aktivoimiseen sekä virikkeistämiseen, sähköpostitse osoitteella esite@dogger.fi . Esite lähetetään sinulle siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla teit tilauksen, kahden arkipäivän sisällä tilauksen tekemisestä. Jos haluat tilata tuotteita, lähetä tilauksesi osoitteella tilaus@dogger.fi . Saat tilauksen vahvistusviestissä yrityksemme tilinumeron sekä maksuohjeet. Lähetämme tuotteet sinulle, kun maksu näkyy tilillämme.

Jos haluat lisätietoja tuotteistamme tai esimerkiksi koiran aktivoimisesta tai virikkeistämisestä, kerromme sinulle näistä mielellämme lisää. Voit soittaa tällaisissa tilanteissa asiakaspalveluumme, joka on avoinna maanantaista tiistaihin kello 8-20 välisenä aikana, keskiviikosta torstaihin kello 9-19 välisenä aikana, perjantaisin kello 10-18 välisenä aikana, lauantaisin kello 11-15 välisenä aikana sekä sunnuntaisin kello 12-15 välisenä aikana. Asiakaspalvelumme puhelinnumero on +358 654567789. Jos puhelinpalvelussamme on ruuhkaa, jätä viesti vastaajaan, niin asiakaspalvelumme palaa asiaan mahdollisimman pian. Ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos jokin tuotteissamme askarruttaa tai jos et osaa valita juuri sinun koirallesi sopivaa tuotetta! Asiakaspalvelumme on erittäin ammattitaitoista ja kaikilla asiakaspalvelijoillamme on vuosikausien koiraharrastustausta. Jos et jostakin syystä voi tehdä tilausta sähköpostitse, otamme tilauksesi vastaan myös puhelimitse! Toimituskulut ovat aina viisi euroa riippumatta tilauksen koosta tai painosta! Toimitamme tuotteitamme ainoastaan Suomeen!